Ajankohtaista

Torstaina 22.12. Itätuulen koulun ylijäämäruoan jako poikkeuksellisesti kello 11. Sen jälkeen jäädään jolutauolle. Ylijäämäruoan jako jatkuu maanantaina 9.1.2023.

Yhdistyksellämme on nyt tiedotuskanava WhatsAppissa Kanavalle liittymisen ohje löytyy tiedotuskanava sivulta.

Kauneimat joululaulut KE 7.12. klo 18.00 -19.00 Sampolassa Itätuulen koulun ruokasalissa, Kalskeentie 9. Laulattamassa Pia Ylitalo-Maunula, Marja-Terttu Sundell, Heli Vija, Silja-Maaria Kavasto. Teljän seurakunta ja Setlementti Pori ry

Arkipäivisin klo 12 koulun ylijäämäruoan jako Itätuulen koulun ruokasalin ovelta (Kalskeentie 9, Pori). Ylijäämäruokaa jaetaan omiin astioihin. Ruokalista löytyy täältä.

Perhekahvila/vauvakahvila toimii perjantaisin klo 9-11.30 Itätuule yhteisötila Salongissa, Kalskeentie 9. Perhekahvilaa järjestetään yhteistyössä Teljän seurakunan kanssa.

KE 15.6. ja TO 16.6. klo 14-17 Pyöräpaja, Sampolan nuorisotilan pihalla
Osoite Puhurintie 22, Pori.
Maksutonta ja asiantuntevaa apua pyörän huoltoon. Myöskin lapset ovat lämpimästi tervetulleita!

Huolletulla pyörällä on turvallisempi ajaa.

KE 8.6. klo 11 Keittokiertue Itätuulen koulun edessä
Yhteinen keittiö Pori -verkosto järjestää taas kesällä 2022, keittokiertueen Porissa. Tarjolla on maksutonta lämmintä keittoa ja juttuseuraa. Tilaisuudet ja ruokailut ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.6.6.-10.8. Lasten ja nuorten maksuton kesäajan ruokailu Porissa Lisätietoja verkkosivulla: www.yhteisokeskus.fi/kesaruokailu2022/

23.5. – 16.6 Viikoittaista urheilua

Maanantaisin yhteisöllinen kävelylenkki Itätuulen koululta klo 17, joka päättyy kahvitteluhetkeen.
Tiistaisin korttelijalkapalloa Itätuulen monitoimikentällä klo 18-20.
Torstaisin pyöräilylenkit Itätuulenkoululta klo 17.

Kaiken tasoiset ja kuntoiset ovat tervetulleita!

Tiedustelut: janinu@setlementtipori.fi

KE 25.5. klo 14 – 17 Grillaamista ja kohtaamisia Sampolan Sammonpuistossa

MA 9.5. Avoimen toiminnan kevätkauden viimeinen kerta Itätuulen olkkarissa (Itätuulen koulun ruokasalissa). Taas kerran mukavaa yhdessäoloa, klo 17.30 jumppatuokio ja klo 18-18.45 yhteislaulua Lappalaisen Velin trion johdolla.

Setlementti Pori on mukana Kesäduuni OP:n piikkiin 2022 kampanjassa. Sinä 15-17-vuotias nuori, hae meille töihin 17.4.2022 mennessä! https://www.lyyti.fi/e/?p=s&k=0e8e02c041d03c62e163cd

Pahoittelemme, PERHEKAHVILA ja koulun YLIÄÄMÄRUOAN JAKO TÄLTÄ VIIKOLTA PERUTTU (torstai 24.3. ja perjantai 25.3.)

Tiedote 21.3.2022: Toiminta tältä viikolta perutettu Kaikkien itätuulen maanantain ja keskiviikon avoimen toiminnan osalta.

MAANANTAINA 7.3. klo 18 – 18.45 Sampolan pelimannien johdolla YHTEISLAULUA. Sisäänpääsy Itätuulen koulun ruokasalin ovesta, Kalskeentie 9, Pori. SAMAAN AIKAAN Olkkarin ovet auki kaiken ikäisille kello 16-19: juttuseuraa, lautapelejä ja klo 17 halukkaille jumppatuokio. Olkkarissa tarjolla pientä purtavaa, kahvia/teetä. HUOM. Itätuuli on kengätön koulu, eli olemme sukissa, omissa ”reinoissa” tai …

MAANANTAISIN ja KESKIVIIKKOISIN on yhdessä olemista ja yhdessä tekemistä varten IItätuulen koulun ovet auki kaiken ikäisille seuraavasti: Maanantaisin KLO 16-19 ITÄTUULEN OLKKARI Itätuulen koulun ruokasalissa. Juttuseuraa, lautapelejä ja muuta mukavaam mitä yhdessä keksitään. Halukkaille klo 17 kevyt jumppatuokio (sopii myös senioreille). Keskiviikkoisin klo 16-19 ITÄTUULEN TELAKALLA askartelua, kädentaito- sekä kuvataitejuttuja, kotitalousluokassa leivontaa (aikuisille). Sekä maanantaina että keskiviikkona tarjolla pientä purtavaa, kahvia/teetä/mehua.

Itätuulen koulun YLIJÄÄMÄRUOAN JAKO omiin astioihin TORSTAISIN ja PERJANTAISIN kello 12 Itätuulen yhteisötila Salongissa. Osoite Kalskeentie 9, Pori (Itätuulen kirjaston viereinen ovi).

Ylijäämäruoan jakoa ei ole vko 2 eli TO 13.1. ja PE 14.1. Itätuulen yhteisötilan Salongissa, Kalskeentie 9, Pori. Salonki on kuntavaalien ennakkoäänestyspaikkana, joten käykää äänestämässä. Vko 3 ylijäämäruoanjaosta tulossa tarkempaa tietoa .

Nuorten ja lasten ryhmätoiminta, Itätuulen olkkari ja telakka -toiminta, perhekahvila ja ylijäämäruuan jako ovat jääneet joulutauolle. Toiminta jatkuu 2022 tammikuussa seuraavasti: vko 2 alkaen ylijäämäruuan jako torstaisin ja perjantaisin yhteisötila Salongissa, vko 3 alkaen perhekahvila Salongissa ja ryhmätoiminta Itätuulen koulun tiloissa, vko 4 alkaen avoin toiminta kaikenikäisille maanantaisin Itätuulen Olkkarissa (koulun ruokasali) ja keskiviikkoisin Telakalla. Toivotamme kaikille iloista Joulua!

Syksy 2021

Yhdistyksen syyskokous on torstaina 16.12.2021 klo 18. Kokous järjestetään Itätuulen koululla (Kalskeentie 9), osallistua voi myös etäyhteydellä. Kutsu ja liittymislinkki on lähetetty jäsenille sähköpostitse.

Sampola soi ja voi hyvin -toiminnalliseen tapahtumapäivän ohjelmaan on lisääntynyt LASTEN DISKO

Kesäloman päättäjäisiä vietettiin 9. ja 10.8. yhteisötila Salongissa pienryhmätoimintaan osallistuneiden lasten ja nuorten kanssa.

Setlementti Pori järjesti yhteistyössä MLL:n Satakunnan piirin Porkkanapesätoiminnan kanssa Sampolan kesäleirin ajalla 2.-6.8.2021 Aluehallintoviraston myöntämän rahoituksen turvin.

Kevät 2021

Setlementti Pori osallistui yhdessä Porin perusturvan kanssa kesä-heinäkuun 2021 aikana Keittokiertue -tapahtumiin Sampolassa, jota järjesti Yhteinen keittiö -hanke yhdessä seurakunnan ja muiden ruoka-aputoimijoiden kesken.

Koulujen kesäloma-ajan toimintaa alakouluikäisille järjestettiin yhteistyössä Itätuulen koulun, Sampolan nuorisotilan ja MLL:n Satakunnan piirin Porkkanapesätoiminnan kanssa ajalla 7.-23.6.2021. Setlementti Pori sai kesätyöntekijän Kesäduuni OP:n piikkiin kautta kesätoimintaviikoille.

Yhdistyksen kevätkokous on maanantaina 10.5.2021 klo 18. Kokous järjestetään etäyhteydellä, liittymislinkki on lähetetty jäsenille sähköpostitse.

Minkälaista toimintaa sinä ja sinun perheenjäsenesi toivoisivat Sampolan alueelle?  Sampolan alueen kotitalouksiin, joissa ei ole mainoskieltoa, jaetaan 5.5. kysely. Kyselyyn vastaus- ja palautusaikaa on 18.5. asti, joten palautathan kyselyn siihen mennessä K-market Itätuuleen, Kouvonraitti 1, tai Itätuulen kirjastoon, Kalskeentie 9, lasten koristelemiin palautelaatikoihin. Näistä paikoista löytyy myös lisää kyselylomakkeita. Kyselyyn voi vastata myös kyselyssä olevan linkin tai QR koodin kautta. Kysely on avoin kaikille. Setlementti Pori kiittää teitä kaikkia arvokkaista vastauksistanne ja mielipiteistänne alueen toimintojen kehittämistä varten.

Setlementti Pori on mukana Kesäduuni OP:n piikkiin 2021. Sinä 15-17-vuotias nuori, hae meille töihin 18.4.2021 mennessä! https://www.lyyti.fi/e/?p=s&k=c8ff75a0d4981dad0360ad52

Toivotamme kaikille lumista ja kekseliästä talvilomaviikkoa! Valitettavasti jouduimme perumaan laskettelu-/pulkkailupäivän, retken Ähtäriin ja elämyspäivän tallille karanteenin vuoksi. Toimintamme jatkuu maaliskuussa.

Setlementti Porin kevätkauden toiminta on käynnistynyt. Toimintaa jatketaan Itätuulen koululla ja yhteisötila Salongissa koronarajoitukset huomioiden. Rajoituksista johtuen toimintaa voidaan järjestää vain koulun oppilaille luokittain pienryhmissä.

Syksy 2020

Yhdistyksen syyskokous järjestettiin 17.12.2020 klo 18 etäyhteydellä voimassa olevien rajoitusten vuoksi.

Joulun lähestyessä järjestimme koulun soluissa ja yhteisötila Salongissa kortti- ja piparipajoja. Saimme koulun 9.lk:n oppilaan TET-harjoittelujaksolle Setlementti Poriin ja avuksemme erilaisiin työtehtäviin. 11.12. jalkauduimme Sampolan alueelle jakamaan asukkaille hyvää joulumieltä kera korttien ja piparipakettien.

Koulujen syyslomatoimintaa järjestettiin yhteistyössä Sampolan nuorisotilan ja MLL:n Satakunnan piirin Porkkanapesä-toiminnan kanssa 20. ja 22.10. Setlementti Pori järjesti lisäksi retkipäivän 21.10. Peikkovuorelle, Ellivuoreen.

Vallitsevien kokoontumisrajoitusten puitteissa järjestimme yhteistyössä Yhteinen keittiö -hankkeen ja Porin perusturvan kanssa 11.9. Yhteinen grillihetki -tapahtuman Sampolan Sammonpuistossa.

Syksyllä uusien koronarajoitusten tullessa voimaan saimme luvan järjestää toimintaa oppilaille koululla ja yhteisötila Salongissa kohdennetusti luokittain, rajatut osallistujamäärät ja kasvomaskisuositukset huomioiden.

Setlementtien lapsi- ja nuorisotyön toimijat järjestivät 25.8. webinaarin, johon Setlementti Pori oli kutsuttu esittelemään Luontoelämyksiä kaikkien ulottuville -hanketta, joka toteutettiin Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahan turvin syksyllä 2019.

Kesäloman päättäjäisiä vietettiin 7.8. Kirjurinluodossa pienryhmätoimintaan osallistuneiden lasten ja nuorten kanssa.

Kevät 2020

Setlementti Pori osallistui kesä-heinäkuun 2020 aikana Keittokiertue -tapahtumiin Sampolassa ja Väinölässä, jota järjesti Yhteinen keittiö -hanke yhdessä seurakunnan ja muiden ruoka-aputoimijoiden kesken.

Koulujen kesäloma-ajan toimintaa järjestettiin yhteistyössä Itätuulen koulun, Sampolan nuorisotilan ja MLL:n Satakunnan piirin Porkkanapesätoiminnan kanssa ajalla 1.-17.6.2020. Setlementti Pori sai kesätyöntekijän Kesäduuni OP:n piikkiin kautta kesätoimintaviikoille.

Koronatilanteen vuoksi emme voineet järjestää ryhmätoimintaa normaaliin tapaan paikan päällä Itätuulen koululla tai yhteisötila Salongissa, mutta järjestimme ryhmissä etäyhteyksien avulla tapaamisia. Kun koulut siirtyivät kevätkauden lopuksi takaisin lähiopetukseen, mekin saimme järjestää ryhmissä kevätkauden päättäjäisiä paikan päällä.

Setlementti Pori on mukana Kesäduuni OP:n piikkiin 2020. Sinä 15-17-vuotias nuori, hae meille töihin 19.4.2020 mennessä! https://www.lyyti.fi/e/?p=s&k=7aD28C29E7DCEF1dd25d7e

Yhdistyksen kevätkokous on maanantaina 30.3.2020 kello 18. Kokous järjestetään etäyhteydellä, liittymislinkki on lähetetty jäsenille sähköpostitse.

Koronavirustilanteen vuoksi Setlementti Porin ryhmätoimintaa ja tapahtumia ei järjestetä toistaiseksi. Tiedotamme toiminnan käynnistymisestä, kun se on mahdollista.